30.12.2015

Se toinen piirakka (kaaos keittiössä 2/2)

Etkö jaksa lukea kenenkään vuosiraportteja? En minäkään. Siksi jotain ihan muuta. Joskus taannoin viime postauksessa esittelin mustikkapiirakan, mutta samalla uunin lämmityksellä tuli tehtyä myös suolainen yksilö.


Kotikokin ohjetta mukaillen omista kaapeista löytyviin aineksiin:

Kasvispiirakka

1,5 dl kaurahiutaleita + 1,5 dl vehnäjauhoja
75 g leivontaan soveltuvaa kasvirasvalevitettä
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl vettä

4 pientä porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
vähän kaalia
1 paprika 
tilkka öljyä

2 dl maitoa
3 munaa
Valio Cheddar -kastiketta
suolaa, pippuria
raejuustoa

1. Silppua kasvikset ja kuullota ne öljytilkassa kattilassa pehmeiksi.
2. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään, nypi rasva joukkoon ja lisää vesi.
3. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen tasaisesti.
4. Levitä kasvitäyte pohjalle. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada niin ikään piirakalle.
5. Paista 225 asteessa keskitasolla puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti