Hävityksen kauhistus on taattu, kun optimistisesti kuvittelee pystyvänsä tekaisemaan kaksi erilaista piirakkaa hetken mielijohteesta samalta istumalta ja samalla uunin lämmityksellä. Tässä piirakka numero 1, joka sai inspiraationsa Wellberries-blogin mustikkapullapuurosta. Tosin jätin tästä palsternakan ja mausteita pois sekä vaihdoin kookosmaidon rasvattomaan mantelimaitoon + kasvirasvalevitteeseen, joten melko tavallinen piirakka tämä on. Vehnäjauhoja ainoastaan ei ole.
Mustikkapiirakka (pikkuiseen irtopohjavuokaan, Ø 15 cm)
Mustikkapiirakka (pikkuiseen irtopohjavuokaan, Ø 15 cm)
1,5 dl puurohiutaleita (itse laitoin puolet kauraa ja puolet tattaria)
1 tl psylliumia (ei pakollinen)
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
1 rkl leivontaan soveltuvaa kasvirasvalevitettä
1 kananmuna
1,5 rkl hunajaa
1 dl mantelimaitoa (tavallinen maito käy varmasti yhtä hyvin, mantelimaito vaan on tattarin kanssa huippuyhdistelmä)
n. 200 g pakastemustikoita
perunajauhoa
1. Sekoita kaikki aineet (rasva kannattanee sulattaa ensin).
2. Kippaa voideltuun pieneen irtopohjavuokaan (jos haluat siirtää valmiin piirakan siitä pois, kannattanee laittaa leivinpaperi pohjan ja reunan väliin).
3. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
4. Pyörittele mustikat perunajauhoissa ja lisää sitten pohjan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 25 min.
Tältä se näytti ennen esipaistumaan laittamista. Eli ihan puurolta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti