29.11.2015

Marrasmasennus

Ihan masennuksesta ei ehkä voi puhua, mutta marraskuun loska on välillä vetänyt etenkin lenkkeilyfiiliksen melko matalaksi.

Kenkien ja sukkien kastuminen on kaikkein ärsyttävintä. Olen sovitellut kaupoissa talveen ja loskakeleille paremmin soveltuvia lenkkareita toistaiseksi heikolla menestyksellä – vielä ei ole kävellyt vastaan tossuparia, joka tuntuisi hyvältä. Kapea jalkaterä asettaa omat haasteensa kenkäostoksilla, tosin ehkä on myös sanottava, että kenkiä, joiden hintalapun näkeminen ei ilahduta opiskelijaa, en ole juuri edes sovittanut. Ehkä kuitenkin vielä tärppää.


Myös oikean pukeutumisen merkitys korostuu kylmillä ja märillä ilmoilla. Välillä olen palannut lenkeiltä sormet ja varpaat jäässä, mutta pikkuhiljaa olen taas oppimassa. Opettelua tehostaa BudgetSportista löytämäni täydellinen McKinleyn aluskerrasto yhteishintaan 13 euroa ja risat (josta kiittää paitsi talvilenkkeilevä kroppa myös opiskelijabudjetti).

Kolme ohjetta talvipukeutumiseen? 1) Aluskerros 2) Välikerros 3) Päällyskerros.


Miten muutoin piristää harmaata marraskuuta?
  • Musiikilla. Nightwish on ollut nyt itsellä kovassa kuuntelussa. Floor Jansenin laulaessa We are shuddering, before the beautiful voi sulkea silmät ja kuvitella eteensä jotain muuta kuin loskaisen asfaltin.
  • Jotta ei tarvitsisi vain kuvitella asioita silmiensä eteen, voi selata vanhoja kesäkuvia tietsikalta (tämän postauksen alempi kuva).
  • Kokeilemalla uusia reseptejä. Testasin yhtenä päivänä mustikkapullopuuroa Wellberries-blogin ohjeella, tuli oikein maistuvaa.
  • Opiskelun ilo paras ilo! Itse puurran gradun parissa, mutta jos sattuu olemaan jo opinahjonsa taakse jättänyt ihminen, ainahan voi ottaa työn alle vaikka nettikurssin jotain uutta kieltä (tai kerrata vanhoja tuttuja kieliä) www.duolingo.com-sivustolta.
  • Tai sitten vain odottamalla marraskuun päättymistä otsa kurtussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti