14.11.2015

Kaffepannari

Hupsut päähänpistot, nuo elämän suola. Yhtenä iltana tein pannaria ja mietin, millaistakohan tulisi, jos maidon korvaisi jollain muulla, vaikka kahvilla. Tänä aamuna kahvia jäi yli – tilaisuuteni oli tullut.


Suurpiirteinen ohje:

Rikotaan kulhoon kaksi kananmunaa ja lorautetaan sekaan hieman maitoa. Sekoitetaan tähän vuorotellen vehnäjauhoja, kauramannasuurimoita (ei pakollinen) ja jäähtynyttä jämäkahvia, kunnes seos tuntuu sopivan paksuiselta pannaritaikinaksi. Lisätään vielä muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta, maun mukaan sokeria tai hunajaa ja vaniljasokeria. Ja ehkä vielä tilkka maitoa. Annetaan turvota puolisen tuntia. Paistetaan sitten noin puolen pellillisen kokoisessa uunivuoassa, 200-asteessa noin 45 minuuttia.


Nam nam, mokkapalan makuista pannaria.  Taloudessa asuva miespuolinen henkilö kyllä totesi, ettei tavallisten mokkapalojen veroista, mutta itse tykkäsin kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti